Aer Conditionat Inverter – explicatii

Aer Conditionat Inverter

Aer Conditionat Inverter – explicatii

Un aparat de aer conditionat inverter este dotat cu o noua tehnologie, care se afla în unitatea exterioara. Ea e cea care determina cresterea randamentul aparatului de aer conditionat cerut in spatiul climatizat.

Noi asiguram instalarea sau intretinerea si pentru acestui tip de instalatii de climatizare.

Aceasta noua tehnologie contribuie la reducerea consumului de energie electrica si la protectia mediului inconjurator (potrivit cercetarilor USL British). În comparație cu tehnologia non-inverter, eficienta noii tehnologii este imediat vizibila chiar si pentru o persoana neexperimentata.

Tehnologia inverter livreaza capacitate de climatizare in functie de cerintele spațiului. Tehnologia non-inverter tine instalația de climatizare fie complet oprita, fie pornita la capacitate maxima.

Câteva precizari despre aparatele de aer condiționat inverter

Instalatiile de climatizare tip inverter aduc in prim plan o tehnologie inovatoare ce imbunatateste confortul in casa ta. Spre deosebire de un sistem de climatizare rudimentar on/off, acest sistem functioneaza pe modul de caldura pana la o temperatura exterioara de -15 grade Celsius.

Este de notat și faptul ca, in cazul utilizarilor pe perioade indelungate, tehnologia inverter optimizeaza consumul de energie. Acest consum este semnificativ mai redus, comparativ cu cel al aparatelor de aer conditionat rudimentare. Aceasta caracteristica il recomanda, spre exemplu, in cazul camerelor de servere.

Primul aparat de aer conditionat cu inverter a fost montat la noi in tara in anul 1992, acest aparat a fost importat din Statele Unite ale Americii.

Rentabilitatea instalațiilor de climatizare tip inverter

Achiziția de tehnologie ieftină nu duce întotdeauna la un câștig financiar. Un aparat de aer conditionat este un bun de folosinta indelungata, deci e bine sa gandim în perspectiva.

Investitia pentru o instalatie inverter este mai mare decat in cazul achizitionarii unui aparat de aer conditionat clasic. Dar aceasta diferenta se poate amortiza în aproximativ 3 ani, prin reducerea consumului de energie electrica.

Rezulta deci ca, pe termen lung, aparatele de aer conditionat inverter reprezinta o cheltuiala mai avantajoasa.