Diverse articole – climatizare

În această categorie veți găsi articole pe subiecte conexe diverse, legate de profilul nostru.

Articolele sunt destinate clarificării unor aspecte sau probleme mai puțin cunoscute de utilizatori. Tipurile de instalații de climatizare sunt diferite ca organizare și funcționare și sunt dotate cu tehnologii diverse.

De asemenea, forma și aplasamentul lor acoperă o gamă largă de necesități. Sunt satisfăcute astfel toate necesitățile în ce privește amplasamentul sau spațiul de instalare.

Categoria „diverse” are importanța ei și nu trebuie tratată cu ușurință.

Montaj Aer Conditionat

Cum se monteaza aerul conditionat

Cum se monteaza aerul conditionat

Cum se monteaza aerul conditionat – iti oferim câteva sfaturi practice absolut necesare!

Important: recomandarea noastra este ca instalatia sa fie montata de catre personal calificat, pentru a beneficia de garantia producatorului! Dar daca totusi doresti sa montezi singur aparatul de aer condiționat, o sa incercam sa iti dam cateva sfaturi utile.

In primul rând, avem nevoie de urmatoarele:

  • unitate interioara + unitate exterioara
  • telecomanda aparatului
  • o teava dubla de cupru izolata cu armaflex
  • furtun condens ignifug
  • banda matisata si banda izolier pentru izolarea traseului frigorific
  • o pereche de console vopsite electrostatic sau zincate (in mod normal vin cu aparatul de aer condiționat)
  • suruburi de prindere suporti la exterior

Presupunem ca ai decis in ce camera vrei sa montezi aerul condiționat. Trebuie sa mai tii cont însă de cateva aspecte:

Unitatea interioara ar trebui montata astfel incat sa nu arunce aerul spre birou, canapea sau zonele de lucru din incapere. Desi poate parea placut in cursul verilor toride, curentii de aer dinspre aerul conditionat pot fi deosebit de daunatori. Daca bat perpendicular pe nivelul corpului si in special la nivelui capului, te poti imbolnavi!

Unde se face amplasarea?

Montarea se va face pe un perete solid (nu grinda) și neted. Pozitionare nu trebuie să permită soarelui sa bata direct pe instalatie. Înălțimea ideala este de cel putin doi metri de la podea si intr-un spatiu deschis. Astfel aerul rece va putea fi imprastiat in toata camera.

Desi ai putea monta unitatea interioara si pe hol, acest lucru nu e recomandabil. Trebuie sa tii seama de faptul ca distanța dintre unitatea exterioara și cea interioara dicteaza lungime tuburilor de legătură. Cu cat lungimea tuburilor este mai mare, cu atat randamentul instalatiei de aer condiționat este mai scazut.

Cum se monteaza aerul conditionat?

Unitatea exterioare trebuie sa fie montata cu cativa centimetri mai jos decat cea interioara pentru a asigura scurgerea apei. Peretele pe care se va monta trebuie sa fie liber pentru a permite accesul facil in cazul reparatiilor.

IMPORTANT! Lucrarile pentru montarea unitatii exterioare cuprind realizarea unei gauri cu diametrul de 8-10 cm! Ea este necesara pentru trecerea tevilor care fac legatura intre cele două unități, precum si a cablului de curent. De asemenea, e nevoie și de gaurile pentru prinderea suportului ce va sustine unitatea exterioara.

Dupa ce ai terminat montarea asigurate ca scurgerea apei de condens se efectueaza asa cum trebuie. Poti face acest lucru turnand incet un litru de apa prin teava de evaporare. Verifica si traseul apei si asigura-te ca apa nu curge in interiorul apartamentului.

Acum poti porni aparatul pe modul de aer rece, la o temperatura optima de 24 grade.

Ai aflat cum se monteaza aerul conditionat în mod corect!

Igienizare Aer Conditionat

Aer conditionat on-off – tipuri de aparate

Astazi vom vorbi despre aparatele de aer conditionat on-off, cele conventionale. In aceasta categorie vor intra toate instalatiile de climatizare on-off.

Idei principale

Indiferent de marca si design, aceste aparate sunt alcatuite dintr-o unitate exterioara si una sau mai multe unitati interioare. Aceste aparate de aer conditionat sunt primele care au iesit pe piața. Ele sunt cele mai des folosite de catre utilizatori pentru ca au o eficienta foarte buna. De asemenea, pretul lor era unul destul de accesibil.

Multe din aparatele cele mai ieftine au rezistat si 10 ani poate chiar si mai mult. Mentenanta era necesara la 1 an sau maxim 2 ani. La noi pe site veti gasi oferte de mentenanta foarte avantajoase, pentru detalii intrati aici.

Aparatelor de aer conditionat on-off monosplit

Din categoria aparatelor de aer conditionat on-off poti opta intre o gama larga de modele, insa cel mai important este ca poti opta intre un aparat de aer conditionat monosplit sau aparat de aer conditionat multispliter. Acestea din urma sunt mai putin folosite.

Instalatia de climatizare on-off monosplit este compus dintr-o unitate exterioara la care este conectată o unitate interioara. Din unitatea interioara poti sa reglezi toate setarile acestui aparat (functii, temperatura, mod de utilizare, ventilatie, etc…). Astfel obții aer rece sau aer cald (dupa nevoie).

Pe langa modelele clasice pe care le montezi pe perete, acum poti opta si pentru modele diferite, cum ar fi:

  • instalatii de climatizare on-off de podea
  • aparate on-off tip consola sau tip dulap
  • instalatii de climatizare on-off rotund sau patrat, șa.m.d.

Exista deci o gama mai larga de modele, posibilitati de instalare si mărimi. Tu poti alege cea mai buna varianta, care se potriveste cu organizarea si dimensiunile locuintei tale.

Aparatul de aer conditionat multispliter on-off

Instalatia multispliter on-off este formata dintr-o unitate exterioara la care se conecteaza pana la 4 unități interioare. Pe fiecare unitate interioara poti sa faci setarile dorite, obtinand aerul rece sau cald (dupa nevoi).

În acest caz sunt necesare unitati de racire in mai multe zone sau camere din casa. Astfel, la o singura unitate exterioara poti conecta pana la 4 unitati interioare. Fiecare unitate interioara poate fi controlata separat de celelalte.

Aparatul de aer conditionat on-off multispliter este recomandat in primul rand celor care au o casa sau un apartament cu multe camere.

Aer Conditionat Inverter – explicatii

Aer Conditionat Inverter

Aer Conditionat Inverter – explicatii

Un aparat de aer conditionat inverter este dotat cu o noua tehnologie, care se afla în unitatea exterioara. Ea e cea care determina cresterea randamentul aparatului de aer conditionat cerut in spatiul climatizat.

Noi asiguram instalarea sau intretinerea si pentru acestui tip de instalatii de climatizare.

Aceasta noua tehnologie contribuie la reducerea consumului de energie electrica si la protectia mediului inconjurator (potrivit cercetarilor USL British). În comparație cu tehnologia non-inverter, eficienta noii tehnologii este imediat vizibila chiar si pentru o persoana neexperimentata.

Tehnologia inverter livreaza capacitate de climatizare in functie de cerintele spațiului. Tehnologia non-inverter tine instalația de climatizare fie complet oprita, fie pornita la capacitate maxima.

Câteva precizari despre aparatele de aer condiționat inverter

Instalatiile de climatizare tip inverter aduc in prim plan o tehnologie inovatoare ce imbunatateste confortul in casa ta. Spre deosebire de un sistem de climatizare rudimentar on/off, acest sistem functioneaza pe modul de caldura pana la o temperatura exterioara de -15 grade Celsius.

Este de notat și faptul ca, in cazul utilizarilor pe perioade indelungate, tehnologia inverter optimizeaza consumul de energie. Acest consum este semnificativ mai redus, comparativ cu cel al aparatelor de aer conditionat rudimentare. Aceasta caracteristica il recomanda, spre exemplu, in cazul camerelor de servere.

Primul aparat de aer conditionat cu inverter a fost montat la noi in tara in anul 1992, acest aparat a fost importat din Statele Unite ale Americii.

Rentabilitatea instalațiilor de climatizare tip inverter

Achiziția de tehnologie ieftină nu duce întotdeauna la un câștig financiar. Un aparat de aer conditionat este un bun de folosinta indelungata, deci e bine sa gandim în perspectiva.

Investitia pentru o instalatie inverter este mai mare decat in cazul achizitionarii unui aparat de aer conditionat clasic. Dar aceasta diferenta se poate amortiza în aproximativ 3 ani, prin reducerea consumului de energie electrica.

Rezulta deci ca, pe termen lung, aparatele de aer conditionat inverter reprezinta o cheltuiala mai avantajoasa.